Eenzaamheid onder jongeren

Eenzaamheid onder jongeren

Tijdens bepaalde periodes in het leven voelen we ons allemaal wel eens eenzaam voelen, en dat is helemaal normaal. Maar als die eenzaamheid te lang aanhoudt of te intens wordt, worden de negatieve gevolgen sterker en kan het ons het gevoel geven dat we er helemaal alleen voor staan. In deze blog praten we over eenzaamheid onder jongeren; wat het inhoudt, voorbeelden van eenzaamheid en belangrijker nog; waar je hulp kunt vinden om er doorheen te komen. Voor hulp zit je sowieso goed bij Joe.

Wat is eenzaamheid?

Eenzaamheid is het gevoel van leegte en isolement, waarbij je het idee hebt dat niemand je begrijpt of dat je geen echte connectie hebt met anderen. Het kan voorkomen als je het gevoel hebt dat je vrienden hebt verloren, als je je anders voelt dan anderen om je heen of als je moeite hebt om nieuwe mensen te ontmoeten en vriendschappen op te bouwen.

Hoe voelt dat dan, eenzaamheid?

Eenzaam, en dan?

Gelukkig hoef je niet alleen met eenzaamheid te blijven worstelen. In Hof van Twente is er Joe, het jongerenplatform dat er speciaal is voor jou. De jongerenwerkers van Joe zijn er om naar je te luisteren en met je in gesprek te gaan. Het maakt niet uit of je liever persoonlijk praat of online, ze zijn er om jou te ondersteunen en je te helpen met wat je doormaakt.

Bij Joe zijn we er voor alle jongeren uit Hof van Twente van 12 t/m 28 jaar

Wil je graag afspreken met één van onze jongerenwerkers? Dat kan op allerlei manieren, wij sluiten aan bij wat voor jou prettig voelt.

Je voelt je eenzaam, daar ben je niet alleen in

Eenzaamheid kan ons het gevoel geven dat we alleen op de wereld zijn, maar dat is niet zo. Veel jongeren ervaren dit gevoel soms. Om precies te zijn; uit onderzoek blijkt dat 40 tot 70% van de 12- tot 25-jarigen zich wel eens eenzaam voelt. Het is belangrijk om te onthouden dat er mensen zijn die om je geven en klaar staan om je te helpen, waaronder de jongerenwerkers van Joe. Praat met iemand die je vertrouwt.

Blog

Voor & met jou

We schrijven blogs over allerlei onderwerpen. We houden rekening met de actualiteit en bespreken de zaken die niet besproken worden. Heb je zelf een onderwerp waarover je meer wil lezen? Of wil je misschien wel zelf een blog schrijven? Stuur een appje of vul het contactformulier in.

Een talent, dat is wat je bent!
Geschreven op 17 mei 2024 in Algemeen

Een talent, dat is wat je bent!

Wat vind jij leuk om te doen? En wat niet? Waarom vind je dat niet leuk? En als de zon nu schijnt, vind je het dan wel leuk? Of dan nog steeds niet? Wil je aan de slag met talentontwikkeling bij Joe? Dan gaan we op zoek naar de talenten die je hebt en waar... [ lees meer ]

Je ouders gaan scheiden, wat nu?
Geschreven op 13 februari 2024 in Algemeen, Familie en vrienden, Mentale gezondheid

Je ouders gaan scheiden, wat nu?

Wanneer je ouders uit elkaar gaan, staat je wereld even op z’n kop. Misschien voel je je in de war, boos, verdrietig, of zelfs een beetje opgelucht – allemaal emoties die door je heen kunnen gaan en dat is heel begrijpelijk. Het is een rollercoaster van gevoelens en soms weet je even niet waar je... [ lees meer ]

Het verhaal van Jelle: Van Hengeveldse Normen naar Amsterdamse vrijheid
Geschreven op 2 januari 2024 in Algemeen, Identiteit

Het verhaal van Jelle: Van Hengeveldse Normen naar Amsterdamse vrijheid

In de levendige straten van Amsterdam, waar diversiteit de norm is, heeft Jelle zijn plek gevonden. Als arts op de spoedeisende hulp geniet hij van de openheid die de stad biedt, een schril contrast met de knusse, maar soms begrensde gemeenschap van Hengevelde, waar hij zijn jeugd doorbracht. Jelle’s definitie van ‘normaal’ “Er is in... [ lees meer ]