Je ouders gaan scheiden, wat nu?

Je ouders gaan scheiden, wat nu?

Wanneer je ouders uit elkaar gaan, staat je wereld even op z’n kop. Misschien voel je je in de war, boos, verdrietig, of zelfs een beetje opgelucht – allemaal emoties die door je heen kunnen gaan en dat is heel begrijpelijk. Het is een rollercoaster van gevoelens en soms weet je even niet waar je het zoeken moet. Het duurt even tot jij je weer prettig voelt in de aangepaste situatie en tot die tijd staan wij voor je klaar. In deze blog geven we je tips over hoe je met de scheiding van je ouders en alle gevoelens die daarbij komen kijken om kunt gaan.

Hoe ga ik met de scheiding van mijn ouders om?

Laten we eerlijk zijn, de scheiding van je ouders is een van de moeilijkste dingen die je kunt meemaken. Het kost tijd en energie om hier mee om te gaan. Hier zijn wat tips om je een beetje op weg te helpen:

Belangrijk om te onthouden

Je staat er niet alleen voor, echt niet. Het verwerken van een scheiding kost tijd en het is helemaal prima om deze tijd te nemen. Praat met mensen die je vertrouwt, of dat nu familie, vrienden, een docent, of iemand anders is. Dit kan ook met een jongerenwerker van Joe, je mag hen altijd appen of bellen om te praten of een afspraak te maken.

Er zijn ook plekken online waar je je verhaal kwijt kunt, zoals Villa Pinedo, waar je ervaringen kunt delen met andere jongeren die hetzelfde meemaken. Op websites zoals ouders-uit-elkaar.nl vind je niet alleen steun, maar ook praktische informatie per leeftijd over welke regelingen gelden in deze situatie.

Het is helemaal oké om even hulp nodig te hebben. Er zijn altijd mensen en plekken waar je terecht kunt voor steun en een luisterend oor. Joe staat altijd voor je klaar, of je nu wilt praten, klagen of even je hart wilt luchten. Je bent niet alleen.

Blog

Voor & met jou

We schrijven blogs over allerlei onderwerpen. We houden rekening met de actualiteit en bespreken de zaken die niet besproken worden. Heb je zelf een onderwerp waarover je meer wil lezen? Of wil je misschien wel zelf een blog schrijven? Stuur een appje of vul het contactformulier in.

Een talent, dat is wat je bent!
Geschreven op 17 mei 2024 in Algemeen

Een talent, dat is wat je bent!

Wat vind jij leuk om te doen? En wat niet? Waarom vind je dat niet leuk? En als de zon nu schijnt, vind je het dan wel leuk? Of dan nog steeds niet? Wil je aan de slag met talentontwikkeling bij Joe? Dan gaan we op zoek naar de talenten die je hebt en waar... [ lees meer ]

Het verhaal van Jelle: Van Hengeveldse Normen naar Amsterdamse vrijheid
Geschreven op 2 januari 2024 in Algemeen, Identiteit

Het verhaal van Jelle: Van Hengeveldse Normen naar Amsterdamse vrijheid

In de levendige straten van Amsterdam, waar diversiteit de norm is, heeft Jelle zijn plek gevonden. Als arts op de spoedeisende hulp geniet hij van de openheid die de stad biedt, een schril contrast met de knusse, maar soms begrensde gemeenschap van Hengevelde, waar hij zijn jeugd doorbracht. Jelle’s definitie van ‘normaal’ “Er is in... [ lees meer ]

Jong & Zorgzaam: Ondersteuning voor Jonge Mantelzorgers
Geschreven op 6 november 2023 in Algemeen, Mentale gezondheid

Jong & Zorgzaam: Ondersteuning voor Jonge Mantelzorgers

Bij Joe begrijpen we dat jong zijn soms meer inhoudt dan alleen school, vrienden en hobby’s. Voor jongeren die thuis zorgen voor een familielid met een beperking, ziekte of verslaving, is er nu extra ondersteuning beschikbaar. Als jonge mantelzorger sta je er niet alleen voor. Wat betekent het om jonge mantelzorger te zijn? Je bent... [ lees meer ]