Jong & Zorgzaam: Ondersteuning voor Jonge Mantelzorgers

Jong & Zorgzaam: Ondersteuning voor Jonge Mantelzorgers

Bij Joe begrijpen we dat jong zijn soms meer inhoudt dan alleen school, vrienden en hobby’s. Voor jongeren die thuis zorgen voor een familielid met een beperking, ziekte of verslaving, is er nu extra ondersteuning beschikbaar. Als jonge mantelzorger sta je er niet alleen voor.

Wat betekent het om jonge mantelzorger te zijn?

Je bent een jonge mantelzorger als je opgroeit met extra verantwoordelijkheden thuis, zoals zorgen voor een familielid met:

Dit kan betekenen dat je soms meer zorgt dan je leeftijdsgenoten en je vaak ook meer zorgen maakt. Je eigen behoeften kunnen hierdoor op de achtergrond raken.

Signalen die kunnen wijzen op de uitdagingen van jonge mantelzorgers zijn:

Wat doet Joe voor jou als jonge mantelzorger?

Wij bij Joe zien jou en je situatie. Lesley, onze mantelzorgondersteuner speciaal voor jongeren, komt graag bij je langs om kennis te maken en te praten over jouw ervaringen. Vind je het niet prettig om thuis af te spreken? Geen probleem, we vinden samen een geschikte plek.

Om even te ontsnappen aan de dagelijkse zorgen, organiseren we maandelijks activiteiten speciaal voor jonge mantelzorgers. Van lasergamen tot knutselen, of samen koken – er is voor ieder wat wils. Het is ook een kans om anderen te ontmoeten die jouw situatie begrijpen.

Heb je behoefte aan een gesprek of iemand die jouw situatie echt begrijpt? Onze ervaringsmaatjes zijn er voor jou. Zij hebben zelf ervaring als jonge mantelzorger en staan klaar om samen leuke dingen te doen en hun ervaringen met jou te delen.

Jonge mantelzorgers komen voor uitdagingen te staan die soms te groot zijn om alleen aan te gaan. Samen kunnen we kijken naar ondersteuning die bij jou past.

– Lesley

We denken graag met je mee

Joe is er voor jou. We luisteren, bieden ondersteuning en verbinden je met anderen die jouw situatie kennen. Je hoeft het niet alleen te doen.

Heb je vragen, wil je je aanmelden als jonge mantelzorger of wil je gewoon even je verhaal kwijt? Neem dan contact op met Lesley, ze kijkt en denkt graag met je mee.

Zijn er andere mensen die ondersteuning nodig hebben, maar niet meer jong zijn? Salut biedt ook ondersteuning voor mantelzorgers.

Blog

Voor & met jou

We schrijven blogs over allerlei onderwerpen. We houden rekening met de actualiteit en bespreken de zaken die niet besproken worden. Heb je zelf een onderwerp waarover je meer wil lezen? Of wil je misschien wel zelf een blog schrijven? Stuur een appje of vul het contactformulier in.

Een talent, dat is wat je bent!
Geschreven op 17 mei 2024 in Algemeen

Een talent, dat is wat je bent!

Wat vind jij leuk om te doen? En wat niet? Waarom vind je dat niet leuk? En als de zon nu schijnt, vind je het dan wel leuk? Of dan nog steeds niet? Wil je aan de slag met talentontwikkeling bij Joe? Dan gaan we op zoek naar de talenten die je hebt en waar... [ lees meer ]

Je ouders gaan scheiden, wat nu?
Geschreven op 13 februari 2024 in Algemeen, Familie en vrienden, Mentale gezondheid

Je ouders gaan scheiden, wat nu?

Wanneer je ouders uit elkaar gaan, staat je wereld even op z’n kop. Misschien voel je je in de war, boos, verdrietig, of zelfs een beetje opgelucht – allemaal emoties die door je heen kunnen gaan en dat is heel begrijpelijk. Het is een rollercoaster van gevoelens en soms weet je even niet waar je... [ lees meer ]

Het verhaal van Jelle: Van Hengeveldse Normen naar Amsterdamse vrijheid
Geschreven op 2 januari 2024 in Algemeen, Identiteit

Het verhaal van Jelle: Van Hengeveldse Normen naar Amsterdamse vrijheid

In de levendige straten van Amsterdam, waar diversiteit de norm is, heeft Jelle zijn plek gevonden. Als arts op de spoedeisende hulp geniet hij van de openheid die de stad biedt, een schril contrast met de knusse, maar soms begrensde gemeenschap van Hengevelde, waar hij zijn jeugd doorbracht. Jelle’s definitie van ‘normaal’ “Er is in... [ lees meer ]