Pijlsnel antwoord

Pijlsnel antwoord

Geen vraag is te gek

Heb je prangende vragen waarop je graag antwoord wilt? Of zit je met dilemma’s die om een frisse blik vragen? Deze vraagbaak inclusief veel gestelde vragen (FAQ) bieden hopelijk al wat duidelijkheid. Maar mocht jouw specifieke vraag er nog niet tussen staan of wil je gewoon graag persoonlijk contact, dan zijn we er natuurlijk altijd voor je. Geen vraag is te gek!

Ik heb psychische klachten. Wat moet ik doen?
Psychische klachten zijn als een soort problemen die zich voordoen in je hoofd en gevoelens, zoals angst, depressie, stress en negatieve gedachten. Ze kunnen je humeur, je denken en je gedrag beïnvloeden.
Het is belangrijk om te weten dat je niet alleen bent en hulp beschikbaar is om je te ondersteunen. Je kunt erover praten met iemand in je omgeving die je vertrouwt, zoals een vriend, familielid, leraar of jongerenwerker. Als de klachten blijven of erger worden, dan is het een goede stap om professionele hulp te zoeken, zoals bij je huisarts of de praktijkondersteuner. Heb je psychische klachten en wil je hierover graag met een jongerenwerker in gesprek? Laat het ons weten!
Wat kan ik doen tegen pesten?
Pesten is als iemand opzettelijk een ander pijn doet. Dit kan gaan om fysiek, verbaal of online pesten. Je kunt hierbij denken aan iemand elke keer duwen in de gang op school, roddels verspreiden, iemand belachelijk maken of nare berichten sturen via Snapchat.
Als je wordt gepest kun je je down, onzeker en gestrest voelen. Op de website van Stop Pesten Nu vind je tips wat je moet doen als je wordt gepest, maar wij willen je daar ook graag bij helpen. Word jij gepest en wil je hier graag met iemand over praten? Stuur ons dan een berichtje!
Mijn vraag staat hier niet bij